Grillat

Inatt har de varit en underbar natt, Melvin åt sista målet vid 23 och sen vaknade han vid 06 sen vaknade han till vid 07 och då la jag han bredvid mej i sängen och då somnade vi på en gång och sen vaknade vi inte förens 9...
Så himla skönt!

Idag har vi varit in till Ami och Tobbe och ätit grillat och sen blev de en vända ut till fallbyn på en kaffe, blev några timmar =)
de var trevligt...
Nu ska jag se till att Melvin kommer i säng så en annan får sätta sig och kolla på en film vi lånat och sen komma i säng =)


Lördag

Igår matade jag Melvin vid 23 och sen vaknade han vid 05 sen vid 07 och sen vid 08 men då var han inte hungrig utan ville nog bara ha lite sällskap då han blev tyst när han fick ligga mellan mamma och pappa =)
Sen gick vi upp vid 9 då vi skulle in till söderbärke och sätta på nya däck på volvon, så medans Toffe och hans pappa bytte däck så höll jag Ami sällskap när hon bakade sockerkaka och bullar =) Mums...
Sen när vi kom hem så fick vi besök av Anna,Krille,Jakop och Wille...
och nu har vi precis tittat klart på en film, Hitman, super bra!
Och nu har Toffe åkt mot Ludvika för att köra hem Ami och Tobbe till söderbärke så får se vilken tid han kommer hem,

Idag vägde jag mej
en vecka efter förlossningen så stog vågen på 83kg
Nu 3 veckor efter stog den på 80 kg så har gått ner 1 kilo i veckan.

Nu har jag gått över till ersättning, amningen funkade men känner att ersättningen är mer bekväm och funkar hur bra som helst även för Melvin, han blir mätt på en gång istället för att behöva bli hungrig så ofta och speciellt vakna ofta på nätterna, iallfall dom nätterna hittills så har han sovit hur bra som helst =)
Ger han magdroppar då för någon natt sedan haft ont i magen, och hade de även i morse så får se om de blir någon skillnad eller om de bara var tillfälligt men magdropparna är ju bara positivt att ge så de gör ju inget om de skulle vara i onödan.
Idag är han 4 veckor så de blev AD droppar from idag =)

Den 1/6 så är de 4 veckors kontroll på bvc.


Ludvika festen

Idag har vi varit på Ludvika festen, trodde de skulle vara någon liknande marknad med de fanns bara karuseller och så blev de en massa uppträdanden men de var jag, toffe, jonny, jessika och melvin så de blev en karusell för jonny och jessika och vi tittade bara på.
Sen vann vi 2 nallar till Melvin =)

Inatt så hade nog Melvin ont i magen, han skrek till och från, från 04.30 så var de knappt en timme i streck han sov utan de fick ca 30 minuter sen skrek han och släppe sig och sen skrek han och sen släppte sig så de tyder ju på att han har ont i magen så hon på bvc föreslog magdroppar från apoteket så får se om de börjar hjälpa om någon dag.
Men idag har de varit ganska lungt men förbereder mej på en liknande natt, ögonen går i kors redan.
Har precis matat Melvin så nu ligger han och tittar i sin säng, vill nog inte sova utan sitta här framför tv:n med mamma och pappa.

När Anna och Krille kom hem från Gbg så hade dom köpt 3 presenter till Melvin.
En jätte tuff nappflaska
En reg.skylt till vagnen som de står Fartdåre på =)
Och sen en Polarn och pyret mössa, så fin !

Nej nu måste jag nog lägga mej ifallatt, så att man kanske får sova någon timme inatt...
sen imorgon ska vi in till söderbärke och byta däck på volvon och sen hade Ami köpt något till Melvin så får se va de kan vara =)

Go' Natt!


BVC 24/6

Inatt så vaknade Melvin vid 5 och sen vid 9 så de blev ganska stressigt när han skulle matas och allt innan bvc 09.30 men vi hann nog ganska precis, kanske någon minut över =)
Men allt såg bra ut han hade gått upp 410 gram på 1 vecka, "normalt" är ca 200 gram men de gjorde inget då de är bättre att dom ligger över än under =)
Så han väger 4650 gram och är 55,4 cm, stor kille nu ju...
Sen har vi inte gjort så mycket mer idag, bara tagit de lugnt...
Ska kolla på film med Jonny och Jessika nu, en skräckis =/
Får se om Melvin vill sova under filmen...


Måndag

Idag har de varit en bra dag, matade Melvin vid 23 igår kväll och han vaknade inte förens vid 06 i morse och ville ha mat och sedan somnade han om och vaknade inte förens 09.30! Helt underbart, förstå vad några timmar kan göra!
Börjar mer och mer sluta med amningen, de funkade ju och allt men de känns som att Melvin är mer nöjd med ersättningen så nu har jag trappat ner så nu är de snart bara ersättning han får om dagarna...
Ganska bekvämt för en annan oxå...
Blev ganska nervös igår då de va 2:a dagen han inte hade bajsat, men imorse så kom de, kan ju tänka mej hur de känns med förstoppning liksom...

Imorgon är de bvc 09.30 får se vad hans vikt och längd är...

Midsommar

Ja igår var de midsommarafton.
Var till Eskilstuna Parken Zoo från 10 - 16.30 och de var helt ok väder och någon skur med regn blev de men trevligt var de iallafall och sen bar de iväg in till söderbärke på kvällen, då blev de grillning hemma hos ami och Tobbe och släktningar/vänner och de var jätte trvligt!
så vi kom inte hem förens vid 22 och vi var helt slut!
Så de blev att mata Melvin och så fort han somnade så la jag mej oxå...
Får passa på så man får sova några timmar innan han vill ha nästa mål mat...

Idag händer de inte så mycket, gick över till mamma och anders och tog en kopp kaffe i morse och sen kom pappa, virpi och Simon och hälsade på, de var trevligt...
och nu sitter vi och tar de lugnt och Melvin sover...
sen lite senare får vi besök av Toffes syster, hennes man Thomas och deras barn emilia och neo så de ska bli trevligt...



Nybadad och trött


Glad =)


Nyvaken


Melvin mätt och belåten


BVC

Igår testade vi att mata Melvin igen med ersättning som sista målet innan natten och han åt vid 23 och vaknade efter 5 på morgonen så de stämmer nog att dom håller sig längre på ersättning.
Så ska nog fortsätta att amma under dagarna men sista målet så kan de ju vara ersättning =)

Jag, Toffe, Jonny, Jessika och jenny tittade på film igår, JUNO, den var helt underbar, gud vad man skrattde =)
Ett måste att se!

Idag klev vi upp vid tio och skulle äta frukost då jag kom på att vi hade tid hos bvc 10.45 så de blev att klä på oss och sedan åka.
Allt såg bra ut, "naveln" ramlade bort igår =) och han vägde 4240g och är 54,7 cm =)
Så allt var efter kurvan...

Idag har de varit åska och regn =( trodde de skulle komma lite värme iallafall, och lite sol men ne nu är de helt grått...


Melvin



Söndag

Åh inatt har jag verkligen fått en sovmorgon, matade Melvin med ersättning igår vid 23 och han vaknade inte förens vid 06 och va hungrig!
Konstigt hur någon timme kan göra =)
Så ska nog prova med ersättning ikväll igen och sedan amma under dagarna och får hoppas att han fortsätter sova hela nätterna =)
Idag gick vi upp vid tio tiden och åt lite frukost och tog de lugnt, sen åkte vi ut till Fallbyn och hälsade på Anna,Krille,Jakop och Wille, dom åker ju till GBG imorgon och dom vet inte riktigt när dom kommer hem så passade på att hälsa på och ta en kaffe kopp, sen blev de pizza...
och nu är vi hemma och ska ta de lugnt...
Har hyrt en film, JUNO heter den, komedi så hoppas man håller sig vaken idag då =)
igår hade vi hyrt någon aktion/komedi men var helt slut och somnade efter någon minut...
Så Toffe fick titta sj medans en annan somnade gott framför tv:n. Helt underbart!
och speciellt sen  när Melvin sov till 06...

Imorgon är de måndag och då blir de besök hos BVC 10.45.

Försöker sätta ut bilder på Melvin men de verkar inte vilja sättas ut, har försökt flera gånger, någon annan som vet hur man gör nu när dom ändrat en massa??!


14 dagar!

 Idag är Melvin 14 dagar =)
2 hela veckor!
Så himla roligt att vara mamma, helt underbart, vilken känsla...
Har haft de underbart sen vi kom hem, matar han vid ca 24.00 på kvällen/natten och sedan vaknar han oftast vid 04 och sedan vid 06 och 08 men i natt så var de inge vid 06 utan vid 08.30 så han måste ha märkt att gårdagen tog kål på mej!
Igår slutade Kevin, Linda och didde, gick över till mamma vid halv sju på morgonen och skulle fixa lindas hår, sedan blev de att stressa in på kevins avslutning i söderbärke och sedan hem och andas ut och sedan blev de lindas avslutning och sedan hem igen och sedan tillbaka till söderbärke för att hinna träffa Toffes farmor och farfar och didde som hade haft avslutning.
Ursch! när man kom hem var man helt slut, kändes som att ingen kunde få kontakt...
Sen idag matade jag han vid 11.10 och ni vid 16.30 vaknade han och var hungrig =)
hoppas de håller isig =)

Torsdag

Igår var de avslutning för Jesper och Timmy, skönt för dom att få sommarlov =)
Vi var hemma hela dagen igår, satte oss och kollade på en film kl 15.00 och hade Melvin på bröstet =)
Han sov genom hela filmen, sen kl 18.00 så fick vi reda på att avslutningen var 18.30 så de blev ganska stressigt eftersom Melvin skulle matas och bytas på först...
Men när vi kom dit till fagersta hallen var de så mycket folk så jag, toffe och Melvin satte oss i cafeterian och tog en kopp kaffe tills de var klart...
Sen vid 23.00 la vi Melvin och han sov ända tills 4 imorse sen blev de kl 06.30 sen 08.30 så man får sova någon timme istreck mitt i natten iallafall så de är skönt....

Idag fick vi med posten kläder till Melvin från min kompis Ida och hennes kille Jonas i Borås, så himla gulliga! TackTack så himla mycket! Hoppas du kommer upp snart så man får ge dej en stoooor kram!

Och nu sitter Toffe och spelar tv spel och jag passar på att kolla mejlen =)
medans Melvin sover...

Inge sommarväder idag heller, men de var ganska mysigt med regn igår =) men synd att de blev så kallt!
inatt var de bara 6-8 + ute, ursch!
Och åskade gjorde de oxå, den måste ha slagit ner då strömen försvann för  en stund...

Ne nu ska jag passa på att göra något annat innan de blir matning =)


Älskar mina killar! Melvin & Kristofer <3

11 dagar!

Idag är de redan 11 dagar sedan man låg där på förlossningen, kan inte fatta att tiden går så snabbt...
Melvin har blivit mer och mer vaken och ligger och tittar =) så himla gulligt!
Äter med någon/några timmars mellanrum, är så olika men de blir säkert någon slags rutin senare...

Idag kom Anna.K och hälsade på, hon och hennes mamma hade bakat paj då dom vet att jag ÄLSKAR deras paj =)
Mums de va så himla gott...
Och nu springer man nere i tvättstugan och ska tvätta upp lite sängkläder...
Får passa på nu när Melvin sover...

Skulle titta på film igår när vi lagt Melvin men kände att jag var så trött att de var lika bra att lägga sig samtidigt som Melvin så man skulle få sova lite iallafall, annars lägger man sig när filmen är klar och då vaknar han, då sitter man och ammar i sömnen...

Ja idag blev de regn för en liten stund och blixten slog nog ner någonstans för vi fick strömavbrott en kort stund men nu är de rena sommarvädret igen....
Hoppas att de är fint väder nu när alla skolavslutningar är...

Ne nu ska jag passa på att plocka lite här hemma som sagt innan Melvin vaknar...

Måndag

Idag är Melvin redan 9 dagar, tyckte nyss han låg där på magen =)
Som dom säger, man ska passa och bara mysa för tiden går så himla fort =)
Amningen och allt går jätte bra, klumpen i magen och de nervösa inför att vara hemma och inte ha Knappen som man har på BB har släppt mer och mer nu, känns underbart...
Man börjar komma in i de hela mer och mer.
Melvin vaknade ungefär varannan timme på natten dom första dagarna och nu dom senaste dagarna så har han vaknat och velat ha mat ungefär 3-4 timmars mellanrum, jätte skönt.
igår Matade jag han vid 23.00 och sedan vaknade han inte förens vid 03.30-04.00 och vílle ha mat och sedan somnade han om och vaknade till vid 07.00 och sen på dagarna är de ungéfär 2-3 timmars mellan amningarna.
Så hoppas verkligen de håller i sig =)


BVC var här idag på hembesök, Melvin hade gått upp från 3865 till 4040 så de är ju bevis på att amningen fungerar =)
Ska dit nu en gång i veckan nu i början, så nästa träff blir på måndag den 16/6.


Förlossningen i korthet.

2008-05-31 klockan 13.42 kom våran efterlängtade Melvin!
4085gram 53cm

Fredagen 30/5
Vattnet började läcka kl 17.30 och vi ringde sedan förlossningen vid 21.00 och dom ville då att vi skulle komma in till v-rås för att göra en koll så att Melvin mådde bra då vattnet bara läckte och inte gick helt.
Allt såg bra ut och vi bestämde oss för att åka hem.

Lördagen 31/5
Vi kom hem från v-rås förlossningen kl 02.00 och försökte då sova.
Klockan 03.30 kunde jag inte sova längre, var lite öm i rygg och bäckenbenet.
Efter ca 1 timme så började de göra mer ont i ryggen, ringde till förlossningen och dom sa att jag skulle tänka på att först föderskor kan de ta 24 timmar så att jag skulle försöka hålla mej hemma så länge som möjligt men vi bestämde oss för att åka vid 05.00 då de började kännas mer och mer.
var vid förlossningen ca 06.00, fick ligga på en säng då dom kollade Melvins hjärtljud och mina verkar/sammandragningar.
Tog över 1 timme innan någon kom och kollade oss, värkarna hade blivit betydligt mer effektiva under den timmen och när dom kollade så var jag öppen 7 cm redan, så dom sa att jag hade gjort ett bra jobb hemma.
vi blev flyttade till ett förlossningsrum och där fick jag kraftigare värkar och sedan fick jag känslan av att vilja trycka.
så då kollade dom mej och såg att jag var öppen 10 cm så kände jag för att trycka  så skulle jag de.
Jag och Toffe var ensama i rummet nästan hela tiden kändes de som, då de var flera barn som ville komma ut =)
Men de var skönt att ligga där i de lite mörkare rummet och bara fokusera på de onda.
Och sedan blev de längre och längre värkar och jag skulle börja trycka längre stunder och flera gånger per värk.
Sedan såg dom huvudet och efter några krystvärkar så kom lilla Melvin av rena farten.
Då huvudet nästan var ute helt så blev de bara en krystning så låg han där på min mage, de var över!
Helt underbart!
Tog ingen smärtlindring, dom frågade hela tiden om jag ville ha men kände att jag klarade av smärtan och under sista perioden så frågade dom om lustgas men kände att jag inte alls orkade krångla med någon sånt utan ville fokusera mej 100% på krystningarna och bara bli klar då man bara hade sovit 1 timme och att man redan kämpat så länge.
Miste 1.9 liter blod så de blev dropp och sedan eftervård på 86:an istället.

Allt tog ca 10 timmar från då jag inte kunde sova 03.30 tills 13.42.

Fikat som man får efterallt smakade så HIMLA gott!
Hade inte ätit på flera timmar så de kändes verkligen välbehövt!
Toffe fanns vid min sida hela tiden och stöttade mej!
Kan tänka mej hur de känns att bara stå där och inte kunna göra något mer än att vara  ett bra stöd, var helt underbart att ha han vid min sida.

Blev en liten förlossningsberättelse då vi inte fått kopior än på våra papper.

Efter natten på 86:an så gjorde dom lite tester på Melvin då vattnet hade börjat läckt 18-20 timmar innan han kom ut.
Han hade höga värden, 59 hade Melvin och normalt är under 10 men dom som blir riktigt sjuka och får en infektion dom ligger på över 100 så de kunde vara falskt alarm men ville skicka ner oss på 69:an för att ge han antibiotika(om de stavas så) var 12:e timme i någon dag för att de om värdena sjunker och de är falskt alarm eller om värdena inte riktigt vill så de verkligen behövs en behandling på några dagar.
men då vi varit där från Söndagen-onsdagen så fick vi reda på att alla tester var jätte bra och att värdena hade gått ner från 59 till 9 på bara ett kick så de var helt underbart då fick vi åka hem över natten och sedan komma tillbaka på tordagen och göra en sista koll då han inte fått antibiotika över dagen/natten.
Men de teste visade under 8 så de är lika med 0.
så då blev vi utskriva, helt underbart!

Älskar mina killar <3

Melvin <3


2008-05-31 Klockan 13.42 kom våran efterlängtade Melvin <3
4085 gram och 53 cm

Känns helt underbart!
Går inte att förklara känslan när man får se och hålla om ens bebis första gången!

image18

RSS 2.0